Hoppa till innehåll

En av de mest innovativa regionerna

27 november 2009

Idag beslutade Regionala Tillväxtnämnden att vi skall satsa totalt 6 miljoner kronor under 2010-2012, på att utveckla Skåne till en av Europas mest innovativa regioner.

Syftet med detta är att utnyttja de förutsättningar som etableringen av forskningsanläggningarna ESS och MAX IV medför. Vi beslöt även att lämna in en ansökan om medfinansiering till Mål 2 Regionalfonden. Detta är förmodligen den viktigaste satsningen som vi gör i modern tid för att utveckla Skåne. Att kunna kraftsamla kring och ta tillvara på de unika förutsättningarna som ESS och MAX IV medför är vårt mest centrala arbete framöver.

För att vi skall lyckas med detta fullt ut så måste vi samarbeta inom alla nivåer och över alla gränser i regionen. Vi beslutade även att bevilja 2,3 miljoner kronor ur miljövårdsfonden i bidrag till 24 miljöprojekt i Skåne. Bland annat får Drömmarnas Hus i Malmö, medel till sitt projekt Lärande Liv, ett projekt som arbetar för att engagera skolorna och ungdomarna i Rosengård i miljöfrågor och integration.

/Pia Kinhult(M), ordf. Regionala tillväxtnämnden

One Comment leave one →

Trackbacks

  1. Pia Kinhult

Lämna en kommentar