Hoppa till innehåll

Femklövern i Region Skåne vill effektivisera vården

30 november 2011

Pressmeddelande 2011-11-30

Femklövern i Region Skåne

 

Vårdproduktionsberedningen fattade på onsdagen beslut om förvaltningsuppdragen 2012 för hälso- och sjukvården som drivs i egen regi. Som en del av beslutet fastställdes de övergripande politiska målen som ska genomsyra den skånska vården. De tre målen säger att förvaltningarna förväntas arbeta aktivt med patientfokus, bedriva vård med hög medicinsk kvalitet och använda sina anvisade medel effektivt.

– Arbetet med patientsäkerhet och att undvika vårdrelaterade infektioner ska ha högsta prioritet. Det är aldrig acceptabelt att patienter blir sjuka av sjukvård eller på grund av bristande hygien. En kraftig förbättring av patientsäkerheten utgör dessutom en god besparingsmöjlighet under ett tufft budgetår 2012, säger Catharina Blixen-Finecke (M), ordförande i vårdproduktionsberedningen.

Målen är ett medel för att sprida de politiska visionerna ut i verksamheterna. Femklövern i Region Skåne har sedan valsegern 2006 varit noga med att målen ska vara få och övergripande. Istället för hundratals målbeskrivningar har vårdproduktionsberedningen sedan 2008 endast använt sig av ett fåtal tydliga mål.

– Det är tuffa tider i en vacklande ekonomi i Europa och en allt svagare skattekraft i Skåne. Effektiviseringar och nytänkande är nödvändiga för att upprätthålla en hög kvalitet i vården. Samtidigt är utvecklingen av hälsovalet viktigt för att säkerställa att vården sker på rätt nivå. På så vis kan sjukhusen avlastas, säger Yngve Petersson (MP), vice ordförande i vårdproduktionsberedningen.

Det kompletta beslutet Förvaltningsuppdrag 2012 finns på hemsidan:

http://www.skane.se/Upload/Webbplatser/Skaneportalen-extern/PolitikPaverkan/Sammantraden/Vårdproduktionsberedningen/VPB%20Dagordning/VPUB%20Ärende%204%20del%201%20rev.pdf

 

Frågor & kommentarer:

*******************************

Catharina Blixen-Finecke (M)

Ordförande, vårdproduktionsberedningen

Tel. 044-309 34 03

 

Yngve Petersson (MP)

Ordförande, vårdproduktionsberedningen

Tel. 0705- 15 80 38

 

David Stenergard

Politisk sekreterare

Tel. 0768-87 03 97

 

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: