Hoppa till innehåll

Skåningarna ska få fler profilerade vårdcentraler

26 oktober 2011

Regionrådet Catharina Blixen-Finecke (M) presenterar i dag direktiv till en utredning av Region Skånes primärvård. Femklövern ämnar utveckla Hälsovalet för att öka mångfalden och servicegraden genom att ge större frihetsgrader till de skånska vårdcentralerna.

Hälsovalet har sedan starten den 1 maj 2009 givit skåningarna en möjlighet att välja vilken vårdenhet de vill tillhöra. Femklövern i Skåne tar nu initiativ i vårdproduktionsberedningen för att öka frihetsgraden för enskilda vårdcentraler. Syftet är att uppmuntra till mer profilering, marknadsföring och tillgänglighet i den offentliga primärvården.

Skåne ska vara en region med livskvalitet i världsklass. Att lätt få tillgång till den vårdcentral man själv väljer, och att kunna göra smarta val mellan flera olika alternativ ska vara en självklarhet, säger Catharina Blixen-Finecke, ordförande i vårdproduktionsberedningen.

Produktionsdirektören ska nu få i uppdrag att presentera hur organisationen av primärvården i egen regi kan utvecklas för att öka frihetsgraden och mångfalden bland vårdcentralerna samt skapa incitament för innovation och bättre tillgänglighet gentemot skåningarna. Utredningen ska presenteras i början av 2012.


Utredningen är en viktig länk i utvecklingsarbetet av hälsovalet. Skåningarna ska få bättre tillgänglighet till primärvården, och vårdcentralernas medarbetare ska bli friare och mer motiverade att ge bra vård och service. Ansvar och befogenheter ska höra samman. Vi vill se mer specialiseringar, fler innovationer och bättre mångfald i den skånska primärvården, avslutar Catharina Blixen-Finecke.

För mer information:

Catharina Blixen-Finecke (M)
Regionråd och ordförande i vårdproduktionsberedningen

Telefon 044-309 32 33

Torbjörn Tegnhammar

Politisk sekreterare (M)

Telefon 044-309 30 40

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: