Hoppa till innehåll

Region Skåne investerar i Landskronas vårdcentraler

28 september 2011

Pressmeddelande 110928

I Landskrona finns idag tre offentliga vårdcentraler, Centrum, Västra Fäladen och Norrestad. Vårdcentralen Centrum har ett växande patientinflöde och en god ekonomi men har inte tillräckligt bra lokaler. Vårdcentralerna Västra Fäladen och Norrestad har ett vikande patientunderlag och sämre ekonomi samtidigt som det finns en brist på specialistläkare inom allmänmedicin. Norrestads lokaler är inte heller tillräckligt bra och ändamålsenliga. För att förbättra situationen planerar nu Region Skåne en rad åtgärder för att satsa på primärvården i Landskrona.

– Det är mycket viktigt att utveckla vårdcentralerna i Landskrona så att personalen får en bättre arbetsmiljö och att det blir enklare för patienter att få läkartid hos en specialist, säger vårdproduktionsberedningens ordförande Catharina Blixen Finecke (M).

Vårdcentralen Centrum blir föremål för stora ekonomiska satsningar de närmaste åren för att säkerställa en bra om- och tillbyggnad av lokalerna. Fram till 2013 kommer 43 miljoner att investeras i lokalerna och utrustning.

Vårdcentralerna Västra Fäladen och Norrestad kommer att slås ihop till en enhet i nya, ändamålsenliga lokaler. Förutom att personalen får en bättre arbetsmiljö kommer sammanslagningen innebära effektiviseringsvinster som gör att det blir betydligt lättare för Landskronaborna att boka in läkartider. Sammanslagningen ska precis som satsningen på Centrum vara klar 2013. Personalen på Västra Fäladen och Norrestad kommer få stor möjlighet att vara delaktiga i lokaliseringen för att lokalerna ska passa deras behov och önskemål så bra som möjligt.

– Det är glädjande att kunna göra en sådan här satsning i Landskrona och även om det är stora investeringar så är de nödvändiga, säger Yngve Petersson (MP), förste vice ordförande i vårdproduktionsberedningen.

Beslut fattas 6 oktober i vårdproduktionsberedningen.

 

Mer information

Frågor & kommentarer:

********************************

Catharina Blixen Finecke (M)

Ordförande vårdproduktionsberedningen

telefon 0768-87 03 08

Yngve Petersson (MP)

Förste vice ordförande vårdproduktionsberedningen

telefon 0705-15 80 38

Torbjörn Tegnhammar

Politisk sekreterare

telefon 0768-87 02 27

David Stenergard

Politisk sekreterare

telefon 0768-87 03 97

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: