Hoppa till innehåll

300 000 kr till klimatutbildning

03 september 2010

Det unika samarbetet mellan Region Skåne, Länsstyrelsen i Skåne län och Kommunförbundet Skåne, Klimatsamverkan Skåne, ger 300 000 kr i bidrag för att stimulera utbildning inom klimatfrågor för barn och ungdomar.

 Vi tror att vi kan vända utvecklingen genom att uppmuntra de unga generationerna att leva klimatsmart. Därför görs en offentlig kraftsamling för att uppmuntra skolor, föreningar och idéburen verksamhet att satsa på klimatutbildning. För att kunna genomföra en framtida klimatomställning i Skåne krävs inte bara förändringar av samhällets tekniska infrastruktur, det är också nödvändigt att väcka intresse hos yngre människor. Det är de som ska leva i konsekvenserna av det gamla fossilsamhället, men också de som ska bidra med lösningarna till ett nytt och hållbart samhälle 

Genom att engagera de unga och uppmuntra till satsning på klimatutbildning, bidrar Klimatsamverkan Skåne med en ökad kunskapsspridning om samspelet mellan människa och klimat. Pengarna stimulerar till olika former av lärande och utbildning kring klimatfrågor och klimatförändringar. 

Varje grupp/klass kan söka ett bidrag på upp till 10 000 kronor. Stödet riktar sig till barn och unga upp till 18 år, inklusive elever upp till åk 3 i gymnasieskolan. Det kommer att kunna sökas från och med oktober 2010 via hemsidan www.klimatsamverkanskane.se .

/Anders Åkesson(MP)

Annonser
One Comment leave one →
 1. Erik Viktor permalink
  12 april 2011 11:21

  Hej, Anders.

  Jag har uppfattat dig som en sann Miljöpartist, men börjar tvivla. Jag kan inte förstå att du som Miljöpartist använder dig ut av bil (röd WV combi). Ni har även en grå Toyota i familjen.

  Där finns goda bussförbindelser där du bor. Du har bara några hundra meter till 2 busshållplatser, men det verkar som om du tar bilen, då denna har varit synlig vid ett flertal tillfällen i år vid Region Skåne.

  Jag tycker inte att du lever som man lär och vill att andra skall leva.

  Jag rekommenderar dig därför att antingen cykla eller varför inte, åk kommunalt med buss.

  Du kan även i dag åka ”Miljötaxi” om du så vill och om det gäller resa utanför Malmö kan du åka tåg.

  Med hälsning från
  Erik Viktor
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Svar från Anders Åkesson

  Hej Erik

  Tack för ditt mail.

  Det är korrekt att jag har en förmånsbil av märket Volkswagen Passat. Det är en gasbil som jag tankar med biogas, vilket gör att koldioxidutsläppen är små.

  Inte sällan så har jag två alternativt tre möten i Skåne samma dag, vilket det ibland inte gör det möjligt att resa kollektivt eller cykla.

  I det fall du önskar så ringer jag gärna upp dig ooch samtalar vidare med dig

  Mvh

  Anders Åkesson (mp)
  Tele 0705-173286
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Jo du Anders Åkesson.

  Jag tycker att din förklaring inte är värt ett förbaskat dugg utan var rent ut sagt ett korkat svar ifrån dig som representerar Miljöpartiet.

  Nej, du lever inte som du lär, när du kan förklara att du kör en gasdriven förmånsbil, men vad jag vet så går er Toyota bara att köra på vanlig 95 oktanig bensin och detta tycker du förmodligen är miljövänligt?

  Du slipper kanske också att betala för drivmedlet till din förmånsbil och tycker därför att drivmedelskatterna kan höjas.

  Du kör ju bil! Och detta påverkar miljön som t.ex. skadliga ämnen från däcken, bromsarna, det skapar trängsel! Och mycket mer.

  Med hälsning från
  Erik Viktor
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Svar från Anders Åkesson

  Hej Erik

  Tack för ett vänligt mail

  Gällande din fråga om jag betalar drivmedelet ( biogas ) till förmånsbilen så betalar jag det själv. Alla resor som inbegrper Kristianstad bekostar jag själv.

  I fråga om den Toyota som du refererar till så ägs den av min sambo. Detta långt innan hon flyttade ihop.

  Slutligen skall sägas att jag åker hyggligt mycket kollektivt, så väl korta resor i Malmö, Skåne och Stockholm.

  Mvh

  Anders Åkesson (mp)
  Tele 0705-173286
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Då måste jag förklara för dig Anders Åkesson Miljöpartiet

  Om inte jag misstar mig så går det både tåg till Kristianstad och Stockholm, så där behövs verkligen inte någon gasdriven förmånsbil för att ta sig dit. Det går mycket bra att åka tåg!!

  Med hälsning från
  Erik Viktor
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: