Hoppa till innehåll

Skurups Vårdcentral första vinnaren av Region Skånes mångfaldspris

21 maj 2010

Personalberedningen tilldelade idag premiärutmärkelsen av 2010 års Mångfaldspris till Skurups Vårdcentral för modellen Genushanden vid sjukskrivning med motiveringen:

Kunskap om genus är en viktig framgångsfaktor i arbetet för en jämställd vård. I syfte att utjämna de könsbundna skillnaderna i sjukskrivning och vårdtillgång har Kerstin Jigmo och hennes team arbetat fram en åskådlig modell med fem aspekter att särskilt ta fasta på vid sjukskrivning.

Mångfaldspriset 2010 är resultatet av femklöverns 18 förslag till framtidens arbetsplats, som antogs förra året, där instiftandet av ett pris för ökad mångfald var ett av de ingående förslagen. Femklövern vill genomföra en personalpolitik där medarbetarnas idéer kan uppmärksammas på olika sätt. Skurups Vårdcentral visar att det är i mötet med patienten som jämställd vård i praktiken genomförs. De har tagit fram ett redskap, en modell, som kan fortsatt användas och spridas i vår verksamhet.

Hedersomnämnande ges till tre nominerade till 2010 års Mångfaldspris:

  • Arbete riktat mot flerspråkiga barn med språkstörning, Språkens Hus, SUS Malmö
  • Öppenhet och ökad förståelse för barn från andra kulturer, Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen vid lasarettet i Landskrona
  • Föräldrautbildning riktad till barn med funktionsnedsättning och annan kulturell bakgrund, Barn – och ungdomshabiliteringen, Habilitering och Hjälpmedel

/Katarina Erlingson (C)

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: