Hoppa till innehåll

Fackets medlemmar får betala (S) vallöften

16 februari 2010

Socialdemokraterna och Kommunal har gått ut gemensamt med ett personalpolitiskt program. Att ett av de stora fackförbunden gör politiska utspel med enskilda partier i regionfullmäktige är tveksamt kan jag tycka. I vems ärende agerar Kommunal? Man får utgå från att svaret på den frågan är att man agerar utifrån sina medlemmars intresse, därför blir det intressant att fundera på vilken effekt en (S)-styrd region får för t.ex undersköterskorna. Jag är inte övertygad om att Kommunals medlemmar fått detta klart för sig.

I korthet går programmet ut på att fler ska kunna jobba heltid och att strukturella löneskillnader mellan kvinnor och män ska motverkas. För att uppnå detta avsätter man resurser som motsvarar åtminstone 200 anställda. För att finansiera sin politik höjer man skatten för bl.a Kommunals medlemmar. Denna skattehöjning adderad till en eventuell rödgrön regerings skattehöjningar ger en undersköterska minst 3500 kr mindre i plånboken per år.

Jag är inte så säker på att Kommunals medlemmar prioriterar en kraftigt krympt plånbok för några synnerligen löst hållna vallöften.  I Rikard Larssons program läggs pengarna i politikers händer och resultatet är synnerligen osäkert. Är det i Kommunals medlemmars intresse?

/Katarina Erlingson(C), ordf. Personalberedningen

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: