Hoppa till innehåll

23 nya miljoner till Skånes Dansteater

09 februari 2010

I ännu en kraftfull kultursatsning ger Femklövern i Region Skåne 23 miljoner kronor 2010-2013 till Skånes Dansteater. Det är ett stort och viktigt bidrag till dansen i Skåne och Öresundsregionen. Skånes Dansteater kommer att få helt nya möjligheter att på ett långsiktigt sätt utveckla sin verksamhet.

Skåne utmärker sig ännu en gång genom att göra offensiva kultursatsningar även i lågkonjunktur. Moderna museet, Uppåkra samt extra resurser till kulturnämndens budget för 2010 är andra exempel på hur vi prioriterar kulturen

Förutom att Skåne profilerar sig ytterligare som ledande på dansområdet är utökningen viktig i kommande förhandlingar med staten om kulturportföljen. Vi förväntar oss nämligen att staten gör en utökning av portföljen som motsvarar vår satsning. Dansområdet har under en längre tid varit högt prioriterat inom den statliga kulturbudgeten. Därtill vill vi att de fria grupperna inom dans och teater ska ingå i portföljen. Som det ser ut idag står de utanför.

Enligt Dansteaterns egen utvecklingsplan ska satsningen gå till innebär ökade investeringar i personal, verksamhet och teknik. Målet är fler profilskapande föreställningar, fler parallella produktioner, fler gästspel, ökad samverkan med det fria danslivet, bättre nyttjande av de egna lokalerna samt internationellt nätverkande.

Fler gästspel och ökad samverkan med det fria danslivet regionalt, nationellt och internationellt innebär att Skånes Dansteater kan fyllas med verksamhet även de perioder då den egna ensemblen ligger på turné.

/Rolf Tufvesson (KD), ordförande i kulturnämnden

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: