Hoppa till innehåll

Överskott för tredje året i rad

02 februari 2010

När Femklövern tog över ansvaret för Region Skåne i november 2006 var den ekonomiska situationen allvarlig. Utan att fördjupa sig i orsakerna till det kan man konstatera att vi ställdes inför en tuff utmaning.

När vi nu kan redovisa ett ekonomiskt överskott för tredje året i rad kan vi konstatera att vi kommit en bra bit på vägen mot att möta denna utmaning. Organisationen har fått ett fokus på att utveckla verksamheterna snarare än att mest förvalta dem. Som politiska företrädare bidrar vi genom att hålla en fast strategisk kurs, men det är ute i det vardagliga arbetet i verksamheterna som resultaten skapas.

Vi har gjort stora framsteg de senaste tre åren, men det finns givetvis mycket kvar att göra. Hälso- och sjukvården måste fortsätta förnyas. Genom att utnyttja de regionala resurserna gemensamt ser vi nu en mycket positiv utveckling inom flera områden. Jag är övertygad att om vi fortsätter på nuvarande kurs kommer de problemområden som vi kan se, främst vad gäller tillgängligheten inom en del diagnoser och behandlingar, att kunna förbättras ytterligare.

Åren 2007 till 2009 har varit de mest framgångsrika i Region Skånes historia, jag både tror och hoppas att invånarna i Skåne uppskattar det. Här några nyckeltal i det preliminära bokslutet för 2009:

  • Resultat 2009: +295 mkr
  • Ackumulerat resultat 2007-2009: +1372 mkr
  • Vårdproduktion 2009: +3,5%

/Jerker Swanstein(M), ordf. Regionstyrelsen

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: