Hoppa till innehåll

Hembesöksbilar viktiga för skåningarna

28 januari 2010

Hembesöksverksamheten börjar utvecklas i rätt riktning, men Carema måste fortsättningsvis tydligare svara upp till vårt avtal. Vi kommer noga att följa upp att de förbättringsåtgärder som presenterades vid gårdagens seminarium efterlevs. Det är en förutsättning för att enskilda och vårdpersonal ska känna förtroende för verksamheten.

Hembesöksbilar är ett nutidsenligt sätt att tillmötesgå behovet av nära vård. Det är en viktig verksamhet riktad framför allt till våra äldre, som istället för att spendera timmar på akuten kan få vård i hemmet. Det är också helt nödvändigt för att långsiktigt minska trycket på akutmottagningarna.

Jag är övertygad om att hembesöksverksamheten kommer att bidra till ökad trygghet och ett minskat behov av besök på skånes akutmottagningar. Oppositionen, i form av socialdemokraterna, gör det enkelt för sig och raljerar kring de inkörningsproblem som funnits. Man låter dessutom påskina att allting var så mycket bättre tidigare. Få saker kunde vara längre från sanningen. Alla de utvärderingar som gjordes innan vi fattade beslut om hembesöksbilarna visade att det fanns stora brister på detta område. Men det är väl som så ofta, (S) längtar tillbaka till det gamla och flaggar för återställare om de skulle få förtroendet vid nästa val. Ingen ska dock tro att det löser några problem.

/Henrik Hammar(M), ordf. Hälso- och sjukvårdsnämnden

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: