Hoppa till innehåll

Intensivt 2009 – intressant 2010

15 december 2009

Årets sista sammanträde i Regionstyrelsen avslutar ett intensivt år. Jag är mycket nöjd med att Femklövern utgör en synnerligen aktiv majoritet, det händer väldigt mycket i Region Skåne just nu helt enkelt.

När vi nu snart kan sammanfatta 2009 vill jag passa på att tacka alla, från politiska kolleger till alla medarbetare ute i verksamheterna, för allt det arbete som lagts ner under året. Det finns trots det, utan tvekan, mycket kvar att göra för att ytterligare utveckla de oerhört viktiga samhällsfunktioner som vi har ansvar för.

Vi har, genom politiska beslut, satt igång många viktiga processer. Det är dock i det vardagliga arbetet som de stora förändringarna sker. Vi kan se resultat av det t.ex i ökad produktivitet i vården, fler resenärer i kollektivtrafiken och ett breddat kulturutbud. Vi kan se det i de ständigt växande nätverk som utvecklar skånskt näringsliv. Vi kan se det i det ökande intresset från omvärlden för ett Skåne som växer. Region Skåne har en viktig roll i allt detta och jag är både glad och stolt över att ha fått förtroendet att ta ansvar för regionen i denna dynamiska tid.

Nästa år är det dags för väljarna att välja riktning för Region Skåne. Vill man fortsätta att se en aktiv politik som utgår från att använda skattemedlen på ett förnuftigt sätt samtidigt som kvalitet och service ökar för medborgarna…eller vill man se något annat? Ingen vet svaret, men jag är förhoppningsfull om ett framgångsrikt 2010.

Gott slut på 2009!

/Jerker Swanstein(M), ordf. Regionstyrelsen

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: