Hoppa till innehåll

Två heta dagar i Kristianstad

23 november 2009

Idag inleds två dagars politisk debatt i regionfullmäktige. Tyngsta ärendet är självklart budgeten för 2010, men det ska även avhandlas andra viktiga ärenden.

I Sydsvenskan spekuleras  om att beslutet kring Skånes universitetssjukhus ska dominera budgetdebatten. Jag vet inte hur diskussionerna kommer att utveckla sig, men för min del handlar budgetdebatten till största delen om att det finns två tydliga alternativ för utvecklingen. Synen på ekonomin, både Region Skånes- men och de skånska invånarnas, skiljer sig åt mellan oss i Femklövern och de röda partierna. En del väsentliga prioriteringar inom hälso- och sjukvården likaså. På det regionala tillväxtområdet finns många gemensamma punkter mellan oss och, främst, (S). På just det området skiljer sig nog (S) och (V) mer åt, jag uppfattar socialdemokraterna som mer utvecklingsvänliga än sina röda bröder och systrar.

Totalt sett lovar det att bli två intressanta dagar. Idag kryddas det hela dessutom med en chatt mellan kl 14 och 16. Gå gärna in på www.skane.se/chatt och ställ dina frågor direkt till oss politiker. Jag tänker försöka delta i chatten så mycket som budgetdebatten medger, det är alltid intressant att höra vilka frågor som invånarna har när det gäller regionen…till syvende och sist är det ju trots allt deras frågeställningar som är mest intressanta för framtiden.

/Jerker Swanstein(M), ordf. Regionstyrelsen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: