Hoppa till innehåll

Inför budget 2010: friheten ska vara möjlig för alla

28 oktober 2009

gilbertHabiliterings- och hjälpmedelsnämnden kommer att få ett ökat regionbidrag med 30 miljoner kronor för förstärkning av hörselvården. Denna ökning är ett glädjande besked för alla skåningar med hörselnedsättning.

Den nuvarande politiska färdriktningen, som inneburit kraftfulla satsningar på ökad tillgänglighet, ligger således fast. Med satsningen inom hörselvården visar den styrande femklövern att vi inte kommer att slå av på takten när det gäller stödet till personer med varaktiga funktionshinder.

Sammanlagt får Habiliterings- och hjälpmedelsområdet ett regionbidrag som uppgår till 607 miljoner kronor år 2010. Pengarna går till behandling, stöd, träning och hjälpmedel för att underlätta aktivitet och delaktighet för personer med funktionshinder.

Under den gångna mandatperioden har Femklövern bland annat skapat möjligheter till ökad forskning inom handikappvetenskapen och fokuserat på att öka tillgången på tolkar. Den största insatsen har dock gällt den kraftigt förbättrade tillgängligheten inom hörselvården.

Den 1 oktober 2008 fanns det runt sex tusen skåningar som stod i kö och väntade på att få en egen hörapparat. Idag är köerna borta. Istället för sex hörcentraler finns det idag närmare 30 audionommottagningar i Skåne. Allt tack vare ett nytänkande kring tillgänglighet och mångfald.

Utgångspunkten för vårt arbete gällande hörselrehabilitering och hörapparater är att alla människor ska ha samma möjligheter till aktivt deltagande i samhällslivet.

Det handlar till syvende och sist om frihet och att denna frihet ska vara möjlig för alla.

/Gilbert Tribo(FP), ordf. Närsjukvårdsberedningen

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: