Hoppa till innehåll

Inför budget 2010: (S) tar bladet från munnen

23 oktober 2009

jerkerUno Aldegren(S) tar idag, i Sydsvenskan och i Helsingborgs Dagblad,  bladet från munnen vad gäller socialdemokraternas inriktning inför budget 2010. I korthet vill man höja skatten och avbryta allt arbete som syftar till att använda resurserna i sjukvården mer effektivt. Mer pengar ska betala samma utförda arbete. Skattebetalarna får betala för att (S) inte vill, kan eller orkar ta tag i de tunga och svåra frågorna.

Pengarna skall, som sagt, tas av skattebetalarna. 60 öre låter kanske inte så mycket men det handlar om ca 1 200 miljoner kronor per år som flyttas från skåningarnas fickor ner i en tänkt socialdemokratisk majoritets. För en helt vanlig familj där den ene tjänar runt 25 000 och den andre runt 20 000 kr innebär skattehöjningen över 3000 kr mindre i plånboken på ett år. För den som tjänar 15 000 kr i månaden blir effekten att man förlorar över en tusenlapp. Till detta kommer givetvis de stora skattehöjningar som en eventuell rödgrön majoritet i riksdagen skulle innebära.

Jag är glad att (S) nu, äntligen, börjar berätta vad de vill i Region Skåne snarare än att berätta vad de inte vill. Jag blir dock lite bedrövad över den, som det verkar, totala likgiltigheten över hur invånarna i Skåne har det idag. I lågkonjunktur med stor osäkerhet kring jobb och framtid väljer Uno Aldegren att skjuta ansvaret för att hantera Region Skånes ekonomi till skattebetalarna. Det är oansvarigt helt enkelt.

/Jerker Swanstein(M), ordf. Regionstyrelsen

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: