Hoppa till innehåll

Inför budget 2010: 18-punktsprogram 2.0

22 oktober 2009

Erlingsson2010 blir ett spännande år för många arbetsgivare, inte minst kommuner och landsting/regioner. Många löneavtal går då ut och det ska ske nya centrala förhandlingar. Framför allt i rådande lågkonjunktur är man förstås rädd för lönepåslag som ger ökade kostnader.

Personalen är vår största och viktigaste resurs, men också vår dyraste resurs, eftersom sjukvård främst bedrivs av och med människor. Även om vi har många dyra och avancerade maskiner till hjälp är det ändå personalen som är dyrast. Och om något är dyrbart vill man förstås vara rädd om det! Så trots att alla arbetsgivare vill ha så låga löneavtal som möjligt, vill man samtidigt att personalen ska vara nöjd och stanna kvar på arbetsplatsen. Så det blir förstås en balansgång.

Vad som händer i avtalsrörelsen 2010 är förstås för tidigt att säga, men det jag kan säga är att Femklövern i Skåne kommer att forsätta sitt arbete för att även göra de ”mjukare” personalfrågorna mer attraktiva. Det är därför vi har tagit fram 18 förslag för att förbättra framtidens arbetsplats. Varken lön eller arbetstider avhandlas i detta dokument, utan syftet är alltså att uppmärksamma andra frågor.

Några av de 18 förslagen har vi tagit beslut om under 2009, några kommer att beslutas i slutet av året, men flertalet blir beslutade under 2010. Beslutet om valfria helgdagar lär dröja in på 2010, eftersom det troligen kräver förändring i centrala avtal. Och då vill jag poängtera att det rör sig om röda helgdagar såsom jul och midsommar, inte om vanliga veckoslut som några i debatten velat misstolka förslaget.

Ett mångfaldspris ska delas ut under 2010 och det ska bli spännande att i samband med det få lära sig mer om det lokala mångfaldsarbete som bedrivs ute på förvaltningarna. Över huvud taget måste vi fördjupa arbetet kring det vi kallar likabehandling och antidiskriminering. Det gäller förutom mångfald framför allt jämställdhetsarbete, men också förbättringar för funktionshindrade. Enligt min uppfattning händer det alldeles för lite på det här området och vi måste hitta verktyg att sprida och integrera dessa värderingar i det normala vardagsarbetet!

Min ambition är att fortsätta utvecklingsarbetet inom personalområdet med nya förbättringsförslag. Självklart förstår jag att lön och arbetstid är viktiga frågor, men dessa är samtidigt låsta inom ramarna för centrala och lokala avtal. Jag efterlyser förslag på andra områden vi kan förbättra, en sorts 2.0-version av 18-punktsprogrammet. Bland annat har några efterlyst förslag som gäller våra äldre medarbetare. Troligen saknas även annat, så hör av dig med förslag!

/Katarina Erlingson(C), ordf Personalberedningen

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: