Hoppa till innehåll

Oscarsgala för klinisk forskning

14 oktober 2009

ErlingssonUnder onsdagsförmiddagen hade jag nöjet att prata på en kick-off för forskning och utveckling på Akutcentrum på Universitetssjukhuset MAS i Malmö. Man vill dra igång ett FoU-arbete där alla anställda är inblandade och planerar att utmana de andra klinikerna på UMAS. För att stimulera till ett bra arbete aviserade ledningen redan nu en ”Oscarsgala” om ett år, där priser för bästa kliniskt forskningsprojekt ska delas ut. Bra att Akutcentrum tar sådana här initiativ!

Jag pratade om att FoU är livsavgörande för vården. Min tes är att teamarbete skapar ett nytt tänkande och man stimulerar varandra att komma på nya saker och vara kreativ. I sin förlängning skapar det forskningsresultat och innovationer. Region Skåne behöver innovativa och kreativa medarbetare, av alla yrkeskategorier. Vi måste skapa ett klimat där nyfikenhet premieras, där man vågar försöka och misslyckas för att sedan komma vidare. Det ger möjligheter till förbättrad forskning och möjilgheter till nya produkter som kan göra skånska företag framgångsrika.

Det är över 60 år sedan Nils Alwall uppfann den konstgjorda njuren och genomförde en dialys, det som sedan blev grunden till företaget Gambro. Vi har halkat efter både nationellt och internationellt. Därför krävs nu sådana här satsningar på forskning i smått och stort. På sikt ger det en förbättrad vård och möjligheter att utveckla det skånska näringslivet!

Lycka till, Akutcentrum på UMAS, och jag hoppas ni får många utmanare bland sjukhusets andra kliniker!

/Katarina Erlingson regionråd (C)

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: