Hoppa till innehåll

Regionen befäster närvaro i Kristianstad

08 oktober 2009

jerkerNu har planerna för en gemensam etablering mellan Kristianstads kommun och Region Skåne tagit ett ytterligare steg framåt. Idag presenterades den förstudie som är gjord och som dels visar att det är ett realistiskt projekt, dels visas att det finns flera verksamhets- och ekonomiska vinster att göra.

Kortfattat innebär slutsatserna i förstudien att vi (d.v.s Region Skåne) flyttar från det nuvarande Skånehuset i Kristianstad till nya lokaler i kvarteret Christian IV i Kristianstad. Vi flyttar in i ny- och ombyggda lokaler ihop med Kristianstads kommun. Kommunen koncentrerar sina kontor till sagda bygge samt till Skånehuset. Vinsterna med detta är flera. Vi kan effektivisera vårt lokalutnyttjande, vi kan effektivisera serviceverksamheter såsom tryckeri, reception etc. Vi får ett utmärkt läge vad gäller kommunikationer med tåg och buss.

För mig finns det dessutom ett viktigt signalvärde i att Region Skåne med detta befäster sin närvaro i Kristianstad. Det förs då och då fram farhågor om att regionens säte skulle flyttas någon annanstans, dessa farhågor kan förhoppningsvis stillas med denna flytt. Region Skåne kommer att synas och höras mitt i centrala Kristianstad. Samordningen med kommunen innebär givetvis också ett utökat nätverkande mellan både tjänstemän och politiker. Att flytta sätet för Region Skåne finns inte på kartan helt enkelt.

Om alla bitar faller på plats pekar förstudien mot att en inflyttning kan ske i januari 2014, jag hoppas att detta kan gå i lås.

läs förstudien samt presentation

/Jerker Swanstein(M), ordf. Regionstyrelsen

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: