Hoppa till innehåll

Spännande framtid för Skåne

07 oktober 2009

rolfIdag möter jag kulturminister Lena Adelsson Liljeroth(M) för fortsatta samtal om framtidens kultur. Jag uppfattar att regeringen i allmänhet, och ministern i synnerhet, är mycket intresserade av det arbete som vi bedriver i Skåne på detta område. Beslutet i kulturpropositionen, att vi 2011 får en kulturportfölj i Skåne, tycker jag tydligt visar detta. Nu gäller det verkligen för oss att visa oss uppgiften värdiga. Det gäller att med rätt fokus använda resurserna på bästa sätt, för kulturen, invånarna och den regionala utvecklingen.

Vid sitt besök i Skåne kommer Kulturministern bl.a att besöka Uppåkra. För mig framstår arbetet med ett upplevelsecentrum kring utgrävningarna där som ett av de allra mest spännande kulturhistoriska projektet i Sverige för närvarande. Om vi lyckas genomföra de visioner som finns kan vi i Skåne få ett fantastiskt spännande område där man som besökare kan uppleva både dåtid, nutid och framtid på samma dag. Jag tänker på kombinationen av Uppåkra, Malmö-Lund som dynamisk storstadsregion samt ESS-anläggningen som ett globalt centrum för framtidsinriktad forskning. Det är svårt att se att det finns särskilt många fler platser i Europa som kan erbjuda samma fantastiska utbud på en så liten yta. Vi går en väldigt spännande framtid till mötes i Skåne!

/Rolf Tufvesson(KD), ordf. Kulturnämnden

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. 08 oktober 2009 23:44

  Verkligen trevligt med beslutet i kulturpropositionen. Jag delar Tufvessons glädje. Däremot hade jag önskat lite mer skånsk kaxighet än att det verkligen gäller ”för oss att visa oss uppgiften värdiga”.

  Eller jag kanske ska tolka det som ”värdiga” gentemot skåningarna snarare än gentemot pappa staten. I det förra fallet är det ok. 🙂

 2. femkloverniskane permalink*
  09 oktober 2009 10:54

  Hej Malte,

  Jag menar förstås värdiga uppgiften gentemot våra uppdragsgivare, d.v.s Skåningarna. Naturligtvis vill jag att det ska märkas någon positiv skillnad med ett större regionalt inflytande, fattas bara annat 🙂

  /Rolf Tufvesson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: