Hoppa till innehåll

Vad vill (S) med Ängelholm?

22 september 2009

jerkerIdag skulle Regionfullmäktige ha tagit det första steget mot förverkligandet av Hälsostaden i Ängelholm. Vi får dock vänta ett par veckor på detta steg då socialdemokraterna valde att kräva en återremiss av ärendet. Deras argument för detta var, enligt mitt tycke, väldigt vaga och svaga. De demokratiska spelreglerna ger dem dock denna möjlighet så det är bara att gilla läget.

Den fråga som jag ställer mig är dock, vad vill socialdemokraterna med Ängelholms sjukhus? Det är en sak att kritisera och förhala Hälsostaden, det är en annan att redogöra för vad man vill göra istället. Här är Uno Aldegren(S) och övriga socialdemokrater Ängelholmarna svaret skyldiga.

Historiskt har (S) inte varit särskilt konstruktiva. När de vann valet 2002 så skrotade man det dåvarande sjukhusbolaget som nästan första beslut, något som skapade många tappade sugar i Ängelholm. Därefter har (S) varit med att ta fram en närsjukhusmodell för bl.a Ängelholms sjukhus, något som givetvis är positivt. Många i Ängelholm har dock inte varit nöjda med det utan har velat se ytterligare förslag på utveckling. Våra initiativ kring Hälsostaden och att skapa centra inom bl.a rygg har man dock motsatt sig, som det verkar endast av ideologiska skäl. Några egna progressiva förslag har man inte lagt. Frågan kvarstår därför, vad vill socialdemokraterna göra med Ängelholms sjukhus? Inte minst invånarna i Ängelholm har rätt till ett svar.

/Jerker Swanstein(M), ordf. Regionstyrelsen

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. Rikard Larsson permalink
  22 september 2009 12:10

  Det skulle vara klädsamt om Jerker Swanstein beskrev lite hur moderaterna har agerat när det gäller Ängelholms sjukhus de senaste mandatperioderna. Var inte bibehållet BB ett vallöfte? Var det inte en moderatledd regionledningen som sedan beslutade om nedläggning av BB? Var inte nattöppen akutmottagning en valfråga för (m)? Var det inte en moderatledd regionledning som stängde akuten nattetid?

  När det sedan gäller centra inom rygg med rehabilitering och operationer som profilområden så är det inte sant att vi motsatt oss detta, tvärtom är det vi som varit med och fattat besluten. Vad vi däremot motsatt oss är att denna fina profilverksamhet ska säljas ut och därmed försämra möjligheterna för ett sammanhållet sjukhus i Ängelholm.
  Rikard Larsson (s)

 2. femkloverniskane permalink*
  22 september 2009 13:32

  Jag är inte den som är den, allting har inte alltid fungerat 100%-igt inom politiken kring Ängelholms sjukhus. Mitt inlägg handlar dock om vad socialdemokraterna vill med det samma? Frågan kvarstår lika obesvarad efter Rikard Larssons kommentar som före den.

  /Jerker Swanstein(M)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: