Hoppa till innehåll

Innovationsregion Skåne

17 september 2009

piaBilden av Skåne som jordbruksregion med böljande fält och god mat är långlivad och i sig inte negativ. Men tänk om den kunde utvecklas till att också vara bilden av en region där innovationer och utveckling dominerar, ett utmärkt område för detta är t.ex just jordbruket!

Just nu pågår Innovation in Mind i Lund, ett arrangemang där Region Skåne har en viktig roll. Forskning och innovationer är grundbulten för framtidens Skåne, det tror jag att de flesta är eniga om. Inom regionen har vi länge jobbat med dessa frågor och på senare tid har många intressanta saker hänt. Jag kan nämna ”peer rewiew”, innovationsstrategin, ESS-etableringen samt Max IV-labbet som viktiga exempel.

Jag är mycket glad över intresset för Innovation in mind. Att flera av världens ledande innovationsdebattörer kommer till Skåne betyder väldigt mycket. Vi får nya influenser, vi kan delge våra egna erfarenheter och bilden av Skåne som en innovationsregion sprids över världen. Innovationer genererar välfärd, men det sker inte av sig självt. Det krävs samarbete, timing och uthållighet. Någon måste givetvis skapa produkter,  producera och marknadsföra dem. Här kommer de skånska (gasell-)företagen in, vi har sett ett antal sådana de senaste åren, och målet är att vi ska se framväxten av ännu fler. Region Skåne är en av de viktigaste aktörerna för att koordinera allt det goda arbete som görs i regionens olika hörn.

Jag är både glad och stolt över det arbete vi har gjort hittills, men vi måste vara medvetna om att resan bara har börjat.

/Pia Kinhult(M), ordf. Regionala tillväxtnämnden

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: