Hoppa till innehåll

5 snabba till Jerker Swanstein(M)

11 september 2009

jerker1)      Klarar ni av Region Skånes ekonomi under lågkonjunkturen?
Vårt fokus ligger på två saker; dels att se till att kostnaderna inte drar iväg, dels att hela tiden se till att pengarna används effektivt. Lågkonjunkturens effekter blir framförallt att intäkterna inte ökar på samma sätt som tidigare, och detta är svårt för oss att påverka i ett kortsiktigt perspektiv. Ja, vi kommer att klara Region Skånes ekonomi även under de sämre tiderna. De effektiviseringar som vi gjort så här långt, tillsammans med en strikt kostnadskontroll, gör att vi kan hantera några tuffa år.

2)      Hur ser framtiden ut för Ängelholms sjukhus?
Som ett av regionens närsjukhus ser framtiden ljus ut för Ängelholms sjukhus. Den profilering som sker inom bl.a ortopediområdet borgar för att sjukhuset även framöver kommer att fylla en viktig roll. Vi har också återuppväckt tankarna om Hälsostaden. Jag är övertygad om att Ängelholms sjukhus går en spännande framtid till mötes.

3)      Vad betyder ESS&MaxIV för Skånes framtid?
Kort sagt, oerhört mycket. Det står utom allt tvivel att forskning på hög nivå kommer att vara en viktig pusselbit för att öka Skånes konkurrenskraft och dess attraktivitet. Med ESS träder Sverige och Skåne ut på den globala scenen när det gäller spetsforskning. Region Skåne har en nyckelroll för att samla alla krafter kring planering och utveckling av bl.a infrastruktur och kollektivtrafik, något som kommer att vara nyckelfrågor för att ESS-satsningen ska kunna utnyttjas fullt ut.

4)      Vad gör ni för att Skåne ska få mer att säga till om?
Vi för kontinuerlig diskussion med nationella aktörer på många arenor samtidigt. När Region Skåne permanentas även formellt tolkar jag det som ett kvitto på en acceptans för ökat regionalt självstyre. Just nu är bl.a infrastruktur och kultur frågor som Skåne får allt större inflytande inom. Jag tror att vi kommer att se ännu fler områden i framtiden.

5)      Är du nöjd med vad Femklövern presterat så här långt?
Ja, det är jag. Man ska minnas läget efter förra valet då osäkerheten var stor. I och med den gemensamma plattformen inom Femklövern kunde vi ganska snabbt starta det förnyelsearbete som idag ger oss stabilitet i Region Skåne. Jag är glad och imponerad av det samarbete som vi har dagligen inom Femklövern. Sen vill man ju alltid åstadkomma mer och snabbare, men det är väl så det ska vara. Som politisk företrädare får man aldrig vara helt nöjd.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: